2020. július 12., vasárnap

Mexikói laskaraguval rakott krumpli


Most, hogy kicsit felfrissült a levegő, nyugodtabb szívvel kapcsolhatjuk be a sütőt, és készíthetünk egy picit laktatóbb, tartalmasabb ételt. Ez egy klasszikus, kicsit túlgondolva, átformálva húsmentesen, tojásmentesen. Azoknak ajánlom, akik a hagyományos fogásokon túl szeretik az újdonságokat kipróbálni. Természetesen, mint mindig, a felhasznált gombát most is a ChefGomba biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 4 személyre:
Raguhoz:
*25 dkg ChefGomba szeletelt laskagomba
*3 dl sűrű paradicsomlé
*10 dkg kukoricakonzerv
*10 dkg vörösbab konzerv
*1 tk mexikói fűszerkeverék
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*5-6 ek olaj

Továbbá:
*50 dkg krumpli
*só
*kevés olaj

Tetejére:
*8 dkg trappista sajt

A krumplit meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, és kihűtjük. A raguhoz a felforrósított olajon megpirítjuk a gombát, hozzáadjuk a paradicsomlevet, ízesítjük sóval, borssal, a fűszerkeverékkel. Lefedve addig főzzük, amíg a gomba megpuhul. Hozzáadjuk a kukoricát, a babot és forralunk rajta egyet. Ha szükséges utánízesítjük. 
Egy közepes kerámia tepsit kikenünk vékonyan olajjal, leterítünk egy sor karikára vágott krumplit, megsózzuk. Rákanalazzuk a ragu felét, majd befedjük a maradék krumplival. Egyenletesen elosztjuk rajta a maradék ragut, végül megszórjuk bőven reszelt sajttal. 
180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése