2020. július 18., szombat

Csicsánka


Már korábban említettem, hogy a kertünk egy kis része igen gazdag csicsókában. Eleinte nem igazán tudtam mihez használjam fel, de most már a család is szívesen fogyasztja, ezért bátrabban kísérletezek vele. Gondolom a lapcsánkát senkinek sem kell bemutatni. No, ennek a finomságnak a mintájára készült ez a fogás. Egyszerű, könnyű, húsmentes. Érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 2 személyre kb. 10 tallérhoz
*40 dkg csicsóka (tisztítva mért súly)
*2 tojás
*1 kk só
*½ kk őrölt fekete bors
*3 nagy gerezd fokhagyma
*15 dkg liszt
*olaj a sütéshez

A csicsókát alaposan megtisztítjuk, finomra reszeljük. 
Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és laposan összeforgatjuk. 
Olajjal kikent, felforrósított serpenyőben két evőkanálnyi tésztát elsimítunk, mindkét oldalát megsütjük. 
Melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése