2020. május 17., vasárnap

Fokhagymás bundában sült halszelet

Elég ritkán fogyasztunk halat, pedig finom és egészséges. Nálunk a többség a szálkáktól fél, ezért nem örvendenek, ha az étlapra kerül. Pedig vannak olyan halfajok, amelyekben nincs, vagy csak egész elvétve lelhető fel benne. A tőkehal az, ami jó alapanyag lehet ilyen esetben. Kap egy puha, fűszeres bundát, a hús pedig kellemesen puha és szaftos marad alatta. Köretként citromos-mentás krumplisalátát kínáltam, aminek a receptje ITT található. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.

Hozzávalók 2 személyre

*2 nagy szelet tőkehal

*0,5 kk fokhagymapor



*1 nagy csipet só

Bundához:
*2 nagy tojás

*3 púpozott ek liszt

*1 csapott kk só



*1 késhegynyi őrölt citromhéj


Forgatáshoz:

*5 dkg liszt


Sütéshez:

*olaj


A halat megmossuk, leitatjuk róla a vizet. Megszórjuk sóval, borssal, fokhagymaporral és köménymaggal. 
A bundához a tojásokat csomómentesre keverjük a liszttel, ízesítjük a fűszerekkel. 
A halat megforgatjuk lisztben, majd a fűszeres masszában, kicsit lecsepegtetjük. 
Bő, forró olajban barnára sütjük. 
A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük. 
Melegen krumplisalátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése