2020. május 16., szombat

Diós-almáspités minikuglóf


Van úgy, hogy az online tanulás, a napi teendők, a szokásos feladatok mellett nincs túl sok időnk a konyhában forgolódni, de mégis egy egyszerű kis édességgel szeretnénk a családnak kedveskedni, no, ilyenkor érdemes elővarázsolni a konyhaszekrény mélyén lapuló minikuglóf sütő formát. Most én is így tettem, és egy fűszeres változatot sütöttem. Az almától kellemesen puha és szaftos. Pillanatok alatt elillan a tálcáról. A lenti alapanyagokból 12 darab édes finomság lesz. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is
A felhasznált ízesítőketFűszerész biztosította.

Hozzávalók:

*15 dkg liszt

*6 dkg darált dió

*1 púpozott tk sütőpor

*1 csipet só


*1 csapott kk őrölt fahéj

*1 késhegynyi Bourbon őrölt vanília

*1 késhegynyi őrölt citromhéj

*10 dkg vaj

*8 dkg cukor

*2 nagyobb tojás

*1 nagyobb alma

*1 dl tej

*vaj a forma kikenéséhez

*porcukor a tálaláshoz


A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral és a fűszerekkel. 
A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojással. 
Hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt almát. 
Összeforgatjuk a lisztes keverékkel és a tejjel lazítjuk. 
A masszát egyenletesen elosztjuk a vajjal vékonyan kikent forma mélyedéseiben. 
180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. 
Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése