2020. április 29., szerda

Déli tőkegombás töltött tojás


Szerencsére a tyúkjaink a nehéz időszakban sem hagynak minket cserben, szorgalmasan dolgoznak rajta, hogy mindig legyen friss tojásunk. Ezért is jó szívvel készítettem pár töltött tojást, amibe most egy igazán szokatlan hozzávaló is került, ami nem más, mint a déli tőkegomba. Ez az egyik kedvenc gombafajtánk, nagyon szeretjük, a ChefGombánál beszerezhető. Hidegtálon is megállja a helyét. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*8 tojás
*3 dkg ChefGomba déli tőkegomba
*2 evőkanál olaj
*1 csipet só
*1 csipet őrölt fehér bors
*1-2 evőkanál tejföl
*1 evőkanál majonéz

A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és hagyjuk kihűlni. 
A megtisztított gombát apróra vágjuk, kevés felforrósított olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal. 
A tojásokat hosszában kettévágjuk, sárgájukat kiemeljük, a gombával, tejföllel, majonézzel késes aprítóban összedolgozzuk, ha szükséges utánízesítjük, és a tojásokba töltjük. 
Hidegtálon kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése