2020. március 6., péntek

Fűszeres, barbecuemázas oldalas káposztás krumplipürével


Ritkán sütök oldalast, általában a csirkéért rajong a család, de néha jó egy kis változatosság.  Egyszerűen csak befűszereztem, majd jött egy kis pikáns máz. Hozzá pedig egy kis káposztával megspékelt krumplipürét kínáltam. Igazán jól sikerült. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*80 dkg sertés oldalas
*1 csapott kk őrölt fekete bors
*1 csapott kk fokhagymás só
*1 púpozott ek mangalica zsír
*1 dl víz
*1-2 ek bbq szósz

Káposztához:
*20 dkg durvára reszelt káposzta
*3-4 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors

Krumplipüréhez:
*40 dkg krumpli
*2 ek vaj
*2 ek tejföl
*1 nagy csipet só

Az oldalast megtisztítjuk, kisebb darabokra töröljük. A fűszereket jól összekeverjük, megszórjuk vele a húst. Egy közepe tepsit kikenünk zsírral, belesorakoztatjuk az oldalasokat. Melléöntjük a vizet. 
200 fokos sütőben hőlégkeveréses módban, lefedve kb. 90 percig puhítjuk. A fóliát eltávolítjuk, néha a szaftjával meglocsolva pirosra ütjük. Végül lekenjük bqq szósszal.
A káposztát a felforrósított olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal. 
A megtisztított krumplit apróra kockázzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A vajjal, tejföllel áttörjük, beleforgatjuk a pirított káposztát. 
A húst a krumplipürével kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése