2014. július 29., kedd

Cukkini Orly módra

Egyikünk sem szereti a sört a kesernyés íze miatt, de mindig van itthon 1-2 dobozzal, ha épp vendégek érkeznének. Ennek ellenére már többször készítettem ételt, ahol a sör volt az egyik alapanyag. Ad egy különleges ízt neki. Az Orly módra azt jelenti, hogy a húst vagy egyéb hozzávalót sűrű palacsinta tésztába mártjuk, ami sörrel van hígítva, majd forró olajban kisütjük. Ezt most cukkinival próbáltam ki. Krumplipüré volt hozzá a köret, de ízlés szerint akár fokhagymás mártogatós is kiváló kísérője lehet.



Hozzávalók 4 főre:
*1 nagyobb cukkini
*1 kk só
Bundához:
*3 nagyobb tojás
*9 jó púpos ek liszt
*1 kk só
*1,6 dl sör
Továbbá:
*4 púpos ek liszt a forgatáshoz
*7 dl olaj a sütéshez

A megtisztított cukkinit kb. 7-8 mm vastag karikákra szeleteljük, a magvas részt kivágjuk.
Meghintjük sóval és hagyjuk állni.
Egy tálkába lisztet készítünk a forgatáshoz.
Egy edényben bő olajat forrósítunk.
Egy másik edénybe ütjük a tojásokat a sóval habosra keverjük, majd a lisztet beleszórva és a sört fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.
A cukkini alól leöntjük a vizet, először megforgatjuk a lisztben, majd a sűrű masszában, jól lecsöpögtetjük.
Óvatosan a forró olajba helyezzük, és szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése