2014. május 26., hétfő

Kétszínű epreske

Idén sajnos nagyon apró az eper a kertben, pedig idejében ki is ritkítottam a sűrű állományt. Ezekből a mini gyümölcsökből nem tudok olyan sütit készíteni, amin az eper dekorációként is szolgál. A hétvégén ezért ezt az egyszerű süteményt találtam ki. Hamar elkészíthető, finom, puha és hamar elfogy :-) Természetesen más gyümölccsel is kipróbálható. Nekem most épp barackjoghurt volt itthon, de az epres még jobb bele. A joghurtos poharat használtam mérő edénynek, de azok kedvéért, akik a mérlegelős megoldást szeretik, mellékeltem a lemért súlyokat is.


Hozzávalók:
*1 pohár liszt (300 g)
*1 tasak sütőpor (12 g)
*3 nagyobb tojás
*1 pohár cukor (200 g)
*1 pohár joghurt (315 g)
*0,5 pohár olaj (1,5 dl)
*2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
*1 pohár eper (250 g)
Mérőnek a joghurtos poharat használtam.

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm) kibéleljük sütőpapírral.
A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sütőport.
A cukrot a tojásokkal a gépi habverő legnagyobb fokozatával 3-4 percig verjük.
Majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, legvégül a sütőporos lisztet.
Csomómentesre keverjük. A masszát két egyenlő részre osztjuk, majd az egyikhez keverjük a cukrozatlan kakaóport.
A sütőpapíros tepsibe simítjuk a kakaós tésztát, majd rá a világos masszát.
Az apró epreket a süti tetejére szórjuk.
Sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

5 megjegyzés:

  1. Jól néz ki, szeretem az ilyen egyszerű kevert sütiket. Én az idén málnát ültettem, alig várom, hogy teremjen...

    VálaszTörlés
  2. Kipróbáltam csersznyével,nagyon finom,köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a sütireceptet,finom lesz!

    VálaszTörlés