2013. szeptember 12., csütörtök

Rumos-körtés sütemény tejfölös tésztából

Gyönyörű körtéink termettek idén a kis, fiatal gyümölcsfán. Pár édes darab felhasználásával készült ez a puha, könnyű kis édesség.

Hozzávalók:
Tésztához:
  • 1 pohár (30 dkg) liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 pohár cukor (20dkg)
  • 1 pohár (3,3 dl) tejföl
  • ½ pohár (1,5 dl) olaj
  • 1 ek rumaroma vagy 2-3 ek rum
  • 4 nagyobb körte
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepestől picit nagyobb méretű tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
A sütőport elkeverjük a lisztben.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat, majd a rumot/rumaromát.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát.
A körtéket alaposan megmossuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst tetszés szerinti darabokra vágjuk, a masszába nyomkodjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Mérőedénynek a tejfölös poharat használtam, de feltüntettem a lemért hozzávalók súlyát is.

2 megjegyzés: