Egy klasszikus étel, amit a gyerekek kérésére most egy
picit más formában kínáltam. Ez a fogás szénhidrátdiétába is beilleszthető.
Hozzávalók 4 személyre
Palacsintához:
*3 nagyobb tojás
*1 csapott kk só
*14 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
*2,5 dl cm mandulatej
*2,5 dl szénsavas víz
*2 ek olaj a tésztába
Hozzávalók 4 személyre
Palacsintához:
*3 nagyobb tojás
*1 csapott kk só
*14 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
*2,5 dl cm mandulatej
*2,5 dl szénsavas víz
*2 ek olaj a tésztába
Húshoz:
*8 kisebb csirkemellfilé szelet
*só
*őrölt bors
*8 dkg tk tönkölybúzaliszt
*2 tojás
*10 dkg tk zsemlemorzsa
*kevés olaj a sütéshez
*8 kisebb csirkemellfilé szelet
*só
*őrölt bors
*8 dkg tk tönkölybúzaliszt
*2 tojás
*10 dkg tk zsemlemorzsa
*kevés olaj a sütéshez
Továbbá:
*1 dl cm ketchup
*1 dl cm majonéz
*friss saláta
*sajt
*1 dl cm ketchup
*1 dl cm majonéz
*friss saláta
*sajt
A hozzávalókat csomómentesre keverjük. A tésztát addig pihentetjük, míg a serpenyőt felforrósítjuk. Kevés masszát az olajjal kikent serpenyőbe merünk, hagyjuk szétterülni, majd mérsékeltnél picit nagyobb lángon kb. 2 perc alatt megsütjük. Ha a tészta széle kezd elválni a serpenyőtől, akkor érdemes alánézni. Megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
A húst kicsit megütögetjük, sóval, borssal megszórjuk. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Olajjal kikent sütőpapíros tepsibe fektetjük, a húst is lekenjük olajjal. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük, félidőben megfordítjuk.
A ketchupot a majonézzel összekeverjük.
A palacsintát megkenjük a szósszal, ráfektetjük középre a húst, tetszés szerint salátát, sajtot rakunk rá. Először a palacsinta alját hajtjuk fel, majd a két szélét. Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése