Egyszerű kis leves a kertből szedett zöldségekből.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*30 dkg zöldborsó
*1 nagy sárgarépa
*1 nagy petrezselyem
*15 dkg Chef Gomba fehér csiperkegomba
*2-3 ek olaj
*1 csapott kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1 kk házi ételízesítő
*1 tk fűszerpaprika
Galuskához:
*1 nagy tojás
*1/2 kk só
*5 dkg zabpehelyliszt
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
A répát és a zöldséget felkarikázzuk, a zöldborsóval együtt átforgatjuk a felforrósított olajon. Dupla mennyiségű
vízzel felengedjük, a fűszerekkel ízesítjük. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát. A galuskához a tojást, a lisztet,
az apróra vágott petrezselyemlevelet és a sót összekeverjük. Ha túl kemény a massza, 1-2 evőkanál vízzel lazíthatjuk. A galuskát a levesbe
szaggatjuk. Ha a galuska is megfőtt azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése