Egyszerű, de mégis nagyszerű reggeli. A rövidke spárga szezont igyekszem kihasználni és minél több ételbe belecsempészni.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*3 nagyobb Chef Gomba Shiitake gomba
*3 szál zöld spárga
*2 nagyobb tojás
*2-3 ek olaj
*só
*őrölt bors
*rózsabors
A gombát és spárgát megtisztítjuk, előbbit vékony csíkokra vágjuk, utóbbi alsó részét letörjük,
majd a spárgasípokat 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a gombát és a spárgát megpirítjuk rajta. Ízesítjük
sóval, borssal. Ráütjük a tojásokat, majd lefedve a tojás ízlés szerinti keménységéig hagyjuk sülni. Végül sóval és rózsaborssal
megszórva, teljes kiőrlésű kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése