A palacsinta ahány ház, annyi szokás. Mindenkinek megvan a maga kedvence, a sajátja, amit süt. Természetesen nekem is, de szeretek újakat is
kipróbálni. Amikor megláttam Csilla palacsintáját, tudtam, hogy ez lesz a sorban a következő, amit megsütök. Nagyon könnyű a tésztával dolgozni.
Biztos, ami biztos, én tettem a masszába egy kevés olajat és minden egyes darab előtt szilikon ecsettel kikentem a serpenyőt is. A víz/tejszín párost lecseréltem
cm mandulatej/szénsavas víz kombinációra. Ez egy nagyon jó alap akár sós palacsintából készült ételeknek is. Biztosan asztalra kerül majd
máskor is.
Köszönöm Csilla a receptet!
*3 nagyobb tojás
*1 csipet só
*1 csipet négyszeres erősségű édesítő
*14 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
*2,5 dl cm mandulatej
*2,5 dl szénsavas víz
*2 ek olaj a tésztába
A hozzávalókat csomómentesre keverjük. A tésztát addig pihentetjük, míg a serpenyőt felforrósítjuk. Kevés masszát
az olajjal kikent serpenyőbe merünk, hagyjuk szétterülni, majd mérsékeltnél picit nagyobb lángon kb. 2 perc alatt megsütjük. Ha a tészta széle kezd
elválni a serpenyőtől, akkor érdemes alánézni. Megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Cukormentes lekvárral, édesítős
túróval, cm mogyorókrémmel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése