A legtöbb ünnep alkalmával készítek vendégváró itókát. Első alkalommal próbálkoztam cukormentes változattal.
Kis adaggal kezdtem. Már a hűtőben pihen és várom, hogy jól összeérjenek az ízek az ünnepre.
*2,5 dl tejszín
*2 kisebb tojás sárgája
*1 késhegynyi őrölt bourbone vanília
*1 ek négyszeres erősségű édesítő
*1 dl vodka
A tojások sárgáját a vaníliával, az édesítővel és a tejszín felével simára keverjük. A maradék
tejszínt megmelegítjük, majd a tojásos keverékhez csorgatjuk folyamatos kevergetés mellett. Az alapot mérsékelt lángon sűrűre főzzük, közben
kavargatjuk. Leszűrjük és hozzáadjuk a vodkát. Majd felhasználásig hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése