2023. november 6., hétfő

Gyöngyhagymás rizses hús

Induljon a hét egy klasszikussal, amit kicsit másképpen készítettem most el. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 3-4 személyre
*30 dkg darált sertéshús
*25 dkg basmati rizs
*3 ek olaj
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 késhegynyi fokhagymagranulátum
*1 kis üveg gyöngyhagyma savanyúság
 
A rizst 2-3 evőkanál olajon megpirítjuk, dupla mennyiségű vízben megfőzzük.
A felforrósított olajon a húst fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel és annyi vízben, ami éppen ellepi, puhára főzzük. A vége felé hozzáadjuk a lecsepegtetett gyöngyhagymát. Ha a levét elfőtte a húsos ragut összekeverjük a rizzsel. Átforrósítjuk, ha szükséges utánízesítjük és azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése