2022. november 4., péntek

Spenótos-juhtúrós karajtekercs rántva

A közelgő hétvégére egy könnyű, szaftos húsos fogást hoztam. Sült édesburgonyával kínáltam, de akár rizzsel is tálalható. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*4 nagy karaj szelet
*1 kis csipet fokhagymás só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
Töltelékhez:
*10 dkg krémes juhtúró
*8 dkg sajtkrém
*1 csapott tk fokhagymagranulátum
*kis marék friss spenót levél
Bundázáshoz:
*10 dkg teljeskiőrlésű liszt
*2 tojás
*10 dkg teljeskiőrlésű zsemlemorzsa
Sütéshez:
*kevés olaj
Tálaláshoz:
*sült édesburgonya
 
A karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk, megszórjuk kevés fokhagymás sóval és borssal. 
A töltelékhez a juhtúrót a sajtkrémmel és a fokhagymával simára keverjük, megkenjük a húsokat, megszórjuk spenótlevéllel és feltekerjük. 
Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Tepsibe sorakoztatjuk. Lekenjük olajjal. 
190 fokra előmelegített sütőben lefedve kb. 40 percet puhítjuk, majd alufólia nélkül pár percet pirítjuk. 
Melegen, sütőben sült édesburgonyával kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése