Kíváncsiságból kipróbáltam, hogy milyen lehet a gofri édesburgonyából. Ez nem a hagyományos értelemben vett gofri,
hanem egy sós változat, amit gluténmentes liszttel készítettem és „lángosként“ fogyasztottuk. Ebből az adagból 2 nagy gofri lett, ezért
érdemes duplázni az adagot. :-)
A gofrisütőt a Russell Hobbs biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*26 dkg édesburgonya (tisztítva mért súly)
*3 nagyobb tojás
*6 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
*1 csapott kk só
*1/3 kk őrölt bors
*3 nagy gerezd fokhagyma
Sütéshez:
*kevés olaj
Tálaláshoz:
*fokhagymás tejföl
*reszelt sajt
A meghámozott édesburgonyát a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és ízesítjük
a fűszerekkel, valamint a zúzott fokhagymával. A felforrósított gofrisütőt vékonyan kikenjük olajjal, belekanalazzuk a masszát. Kb. 10 perc alatt készre
sütjük. Fokhagymás tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése