2022. augusztus 2., kedd

Édesburgonyás gofri

Kíváncsiságból kipróbáltam, hogy milyen lehet a gofri édesburgonyából. Ez nem a hagyományos értelemben vett gofri, hanem egy sós változat, amit gluténmentes liszttel készítettem és „lángosként“ fogyasztottuk. Ebből az adagból 2 nagy gofri lett, ezért érdemes duplázni az adagot. :-)
A gofrisütőt a Russell Hobbs biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 2 nagyobb gofrihoz
*26 dkg édesburgonya (tisztítva mért súly)
*3 nagyobb tojás
*6 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
*1 csapott kk só
*1/3 kk őrölt bors
*3 nagy gerezd fokhagyma
Sütéshez:
*kevés olaj
Tálaláshoz:
*fokhagymás tejföl
*reszelt sajt
 
A meghámozott édesburgonyát a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és ízesítjük a fűszerekkel, valamint a zúzott fokhagymával. A felforrósított gofrisütőt vékonyan kikenjük olajjal, belekanalazzuk a masszát. Kb. 10 perc alatt készre sütjük. Fokhagymás tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése