Kisebbik gyerekem egyik kedvenc keksze. Kívül kissé roppanós, belül piha. A csoki nagyon jót tesz neki. Az ánizs pedig rendkívül
kellemes fűszer. Azt hiszem gyakori vendég lesz nálunk.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*25 dkg liszt
*1 csipet só
*1 csomag sütőpor (12g)
*1 csapott kk szódabikarbóna
*1 tk őrölt ánizsmag
*1 tk Bourbon vaníliás cukor
*10 dkg vaj
*15 dkg barna cukor
*2 nagyobb tojás
*8 dkg étcsokoládé lencse
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával és a fűszerekkel. A vajat elkeverjük a cukorral és
a tojásokkal. Beleszórjuk a lisztet és beleforgatjuk a csokoládélencsét. Evőkanálnyi tésztából golyót sodrunk, kissé ellapítjuk
és sütőpapíros tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
160 fokos sütőben hőlégkeveréssel 14-15 perc alatt készre sütjük. Rácson
hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése