Kisebb családi összejövetel alkalmával készült ez a töltött hús. A nagy előnye, hogy előre megsüthető,
hiszen hidegen sokkal szebben szeletelhető. Remek vendégváró és hidegtálon is igazán szépen tálalható.
A felhasznált ízesítőket
a Fűszerész biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*1 közepes sertésdagadó (Kb. 1 kg)
Töltelékhez:
*15 dkg darált sertéshús
*2 kis szelet teljeskiőrlésű kenyér
*2 keményre főtt tojás
*1 (nyers) tojás
*2 csapott ek cukormentes mustár
*1 tk fokhagymás só
*1/2 kk őrölt fekete bors
Továbbá:
*2 tk mustáros karaj
*2 tk sertéssült fűszerkeverék
Tepsi kenéséhez:
*2 ek mangalicazsír
A megtisztított dagadót felszúrjuk, szárazra töröljük.
A töltelékhez a darált húshoz adjuk az apróra vágott
főtt tojást, a vízbe áztatott, majd kicsavart és összetépkedett kenyeret, a nyers tojást. A mustárral, fűszerekkel ízesítjük és alaposan
összedolgozzuk.
A dagadó belsejébe nyomkodjuk a tölteléket, majd a nyílást összevarrjuk vagy hústűvel összetűzzük.
A húst kívülről
megszórjuk a kétféle fűszerkeverékkel. Zsírral kikent tepsibe fektetjük. Mellé öntünk kb. 1 dl vizet.
Lefedve, 180 fokos sütőben kb. 100 percet puhítjuk,
majd alufólia nélkül, a szaftjával locsolgatva pirosra sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Vékonyra szeletelve, hidegtálon kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése