Ebben az esős, nem épp tavaszi időben jól esik egy tányér melengető, tartalmas leves. Hús nem került bele, de a szárított
gomba és a tárkony igazán intenzív ízt ad az ételnek.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált szárítmányt a Chef Gomba biztosította.
*1 nagyobb sárgarépa
*1 közepes petrezselyem
*1 kis karfiol negyede
*1 kis darab karalábé
*10 dkg zöldborsó
*1 kisebb vöröshagyma
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 tk morzsolt tárkony
*1liter zöldségleves alaplé
*2 dl tejszín
*3 ek olaj
A zöldségeket megpucoljuk, a répát és a petrezselymet karikára, a karalábét kockára vágjuk, a karfiolt apró
rózsáira szedjük. A gombát beáztatjuk 2 dl alaplébe.
A felforrósított olajon a felkockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk, átforgatjuk rajta
a zöldségeket. A maradék alaplével felengedve, a fűszerekkel ízesítve a zöldségek puhulásáig főzzük a levest.
A végén hozzáadjuk
az alapléből kivett gombát és a karfiolt.
Végül hőkiegyenlítéssel a tejszínnel krémesítjük. Meleg kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése