2020. december 13., vasárnap

Gesztenyekrémes keksztekercs

Már sokféle keksztekercset készítettem, de rég készültem kipróbálni a gesztenyéset. Ez egy igazi karácsonyi alapanyag, ami tényleg hozzátartozik az ünnephez. Érdemes a tésztát lazára, inkább lágyra készíteni, mert így nem fog majd a szeleteléskor morzsálódni. A gesztenye miatt a hűtőben tároljuk.

Hozzávalók 1 nagy rúdhoz:
Krémhez:
*25 dkg cukrozott gesztenyemassza
*5 dkg vaj
*3 dkg porcukor
*2 ek rum

Tésztához:
*50 dkg darált háztartási keksz
*13 dkg porcukor
*1 ek vaníliás cukor
*3 ek cukrozatlan kakaópor
*1 ek rum
*25 dkg vaj
*1 dl tej
*3 púpozott ek meggylekvár
 
A tészta hozzávalóiból inkább lágyabb masszát készítünk. Ha szükséges kevés tejjel lazítjuk. Kb. 0,5 cm vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk. 
A gesztenyemasszát villával áttörjük, a vajjal, porcukorral és rummal összedolgozzuk. 
A kinyújtott tésztán egyenletesen elkenjük. A szélesebb oldaláról feltekerjük. 
Folpackba csomagolva pár órát a hűtőben pihentetjük. Szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése