2020. december 10., csütörtök

Gesztenyekifli

Egy kevés megmaradt gesztenyemassza felhasználásával készült ez a roppant egyszerű kis kifli. Puha, omlós, a tésztával is nagyon könnyű dolgozni. A kedvenc kifli formámban sütöttem, amit ti is beszerezhettek a Cookorinál.
Hozzávalók kb. 50 db-hoz
*10 dkg (cukrozott) gesztenyemassza
*1 nagyobb tojás sárgája
*10 dkg vaj
*1 ek rum
*18 dkg liszt
*1 csipet só
*5 dkg porcukor
*1 késhegynyi vaníliaőrlemény
 
A gesztenyét áttörjük, elkeverjük a tojással, vajjal és rummal, végül összedolgozzuk a liszttel, cukorra, vaníliával. 
A tésztát becsomagolva a hűtőben pihentetjük egy órát. 
A kifli forma mélyedéseit peremig töltjük. 
160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük. 
A formából óvatosan kiborítva porcukorral megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése