2020. szeptember 24., csütörtök

Gyümölcsös kuszkuszsaláta

Régebben nem ismertem a kuszkuszt, de most gyakran asztalra kerül. Lehet belőle köret, de akár főétel is. Készíthetjük sós formában, de akár édesen, gyümölcsökkel is. Most van szőlő, körte, alma, érdemes kipróbálni. 

A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.


Hozzávalók személyenként

*5 dkg kuszkusz

*0,6 dl víz

*1 alma

*1 körte

*1 fürt szőlő

*1 csipet só

*pár friss mentalevél

*méz

*frissen facsart citromlé

A kuszkuszt forrásban lévő vízzel leöntjük, lefedve hagyjuk 10 percet pihenni. A szőlőt leszemezzük, az alma és a körte magházát kivágjuk, a gyümölcshúst felkockázzuk, a menta levelet felaprítjuk. A megpuhult kuszkuszt megszórjuk egy csipet sóval, a mentalevéllel, beleforgatjuk a gyümölcsöket, meglocsoljuk a citromlével és ízlés szerint mézzel. Azonnal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése