2020. július 7., kedd

Mediterrán csicseriborsós laskaragu


Igazán könnyű, egyszerű fogás mondjuk egy húsmentes napra. A gomba nagyon egészséges, érdemes gyakran beilleszteni az étrendbe. Mint mindig, most is a ChefGomba biztosította. Próbáljátok ki. A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 4 személyre
*25 dkg ChefGomba szeletelt laskagomba
*1 közepes vöröshagyma
*1 nagy gerezd fokhagyma
*1 dl hámozott, darabolt paradicsom
*1,5 dl sűrű paradicsomlé
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 csipet morzsolt oregánó
*1 csipet morzsolt bazsalikom
*3-4 evőkanál olaj
*15 dkg csicseriborsó konzerv

A megtisztított, felkockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon, hozzáadjuk a gombát, a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a paradicsomlevet. Ízesítjük a fűszerekkel, és lefedve puhára főzzük. Végül beleforgatjuk az átöblített, lecsepegtetett csicseriborsót. Felforraljuk, ha szükséges utánízesítjük, és melegen kínáljuk.

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a receptet, így még nem csináltam csak kirántva a laskagombát

    VálaszTörlés