Nagy rajongója vagyok az egyszerű, könnyű apró sütiknek. Feltölthetjük
vele a kiürült kekszes dobozt, sokáig elállnak, csak jövünk-megyünk és bekapunk
belőle egyet vagy kettőt. De a délutáni kávé kísérője is lehet, akár szépen becsomagolva
ajándéknak is remek. Ismét a kifli sütő formát használtam, amit a Cookori biztosított.
Nagyon kedvelem, szuper vele dolgozni. A recept is roppant egyszerű, érdemes
kipróbálni. Megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók kb. 35
db-hoz
*12 dkg liszt
*2,5 dkg darált mák
*2,5 dkg darált dió
*5 dkg porcukor
*1 csipet só
*1 késhegynyi sütőpor
*1 tk vaníliás cukor
*½ kezeletlen citrom reszelt héja
*5 dkg vaj
*porcukor a tálaláshoz
A lisztet elvegyítjük a sóval, a mákkal, a dióval, a
porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a reszelt citrom héjával, és
összedolgozzuk a vajjal.
Becsomagolva pár órát hűtőben pihentetjük.
A forma
mélyedéseit kevés tésztával a peremükig töltjük.
160 fokra előmelegített
sütőben 18 perc alatt megsütjük, majd a formából óvatosan kifordítjuk.
Kevés
porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése