2019. április 14., vasárnap

Fűszeres párizsi csirkemell


Ez egy nagyon egyszerű, és könnyű húsos fogás, ami hamar az asztalra varázsolható. Nálunk nagy családi kedvenc. Biztos vagyok benne, hogy sokszor étlapra kerül majd. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*2 közepes csirkemellfilé (kb. 60 dkg)
*1 kk só
*15 dkg barna rizsliszt

Bundához:
*3 kisebb tojás
*1 csapott kk fokhagymás só
*1 nagy csipet őrölt köménymag
*1 csapott kk útifű maghéj
*4 púpozott ek barna rizsliszt
*1 dl tej (vagy tejszín)

Sütéshez:
*olaj

Tálaláshoz:
*friss saláta

A megtisztított húst vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk és megszórjuk sóval. 
A bundához a tojásokat a fűszerekkel, az útifű maghéjjal és a liszttel csomómentesre keverjük, majd a tejjel lazítjuk. 
A csirke szeleteket először megmártjuk egy tálba szórt lisztben, majd a fűszeres masszában, kicsit lecsepegtetjük és közepesen forró olajban barnára sütjük. 
A felesleges olajat papírtörlőn hagyjuk lecsepegni. 
A húst melegen, friss salátával kínáljuk. 
A Facebookon is megtaláltok. 
Már Instagramon is fent vagyok.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Andi!

    Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak!

    Üdvözöllek:

    Andi Budapestről (Orbán Andrea Viktória)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm. Én is boldog ünnepet kívánok Neked és kedves családodnak!

      Törlés
    2. Kedves Andi!

      Mi is köszönjük szépen! :)

      Andi

      Törlés