2019. április 6., szombat

Citromos csibés keksz


A gyerekek nagyon kedvelik a mintás kekszeket, ezért gyakran készítek, ha kiürül a kekszes doboz. Most kimondottan kukoricalisztből sütöttem, amitől szép sárga lett a színe. A végeredmény pedig egy omlós, sokáig friss finomság, ami egy bögre kakaóval, vagy egy csésze gőzölgő kávéval remek páros, és gluténmentes diétába is illeszthető. 
Az útifű maghéj azért szükséges, hogy a tészta ne essen darabjaira. Beszerezhető nagyobb boltokban, internetes webáruházakban.
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. 
A kekszpecsétet pedig a Cookori biztosította.
Hozzávalók kb. 25 db-hoz
*20 dkg kukoricaliszt (+ egy kevés a nyújtáshoz)
*1 csipet só
*0,5 kávéskanál gluténmentes sütőpor
*1,5 kávéskanál útifű maghéj
*5 dkg porcukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*10 dkg vaj
*2 közepes tojás sárgája
*1 teáskanál vanília kivonat

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vajjal, a tojások sárgájával, a citrom reszelt héjával és a vaníliával összedolgozzuk. Becsomagolva egy órát pihentetjük. 
Lisztezett felületen 4 mm vékonyra nyújtjuk és a lisztbe mártott kiszúróval először köröket szaggatunk, majd a tetejükre mintákat „pecsételünk”. 
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük a kekszeket. 
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése