Ismét nagyon szép gomba érkezett a Bio-Fungitól. A laska
gomba nem az a fajta, amit gyakran készítek, de egy könnyű, fűszeres bundában
remek húsmentes fogás varázsolható belőle. Egyszerű petrezselymes rizzsel
kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*50 dkg Amigo
laskagomba
a bundához:
*3 közepes tojás
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 ek Provence-i fűszerkeverék
*15 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
*0,5 dl tejszín
a sütéshez:
*olaj
a tálaláshoz:
*petrezselymes rizs
A tojásokat a fűszerekkel, a liszttel csomómentesre
keverjük, a tejszínnel lazítjuk. A tésztát addig pihentetjük, amíg a gombát
előkészítjük.
A nagyobb laskákat kisebb darabokra vágjuk, folyó víz alatt
átöblítjük, lecsepegtetjük.
A gombákat egyenként megmártjuk a sűrű masszában,
kicsit lecsepegtetjük, és forró olajban közepes lángon barnára sütjük.
A
felesleges olajat lecsepegtetjük és melegen, petrezselymes rizzsel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése