Miután kipróbáltam a házi tésztát rizslisztből, nem is
volt kérdés, hogy mi lesz az első fogás, ami készül majd belőle. Az egyik nagy
kedvenc. Mákos tészta, és persze édesen ;-)
Hozzávalók 1 személyre:
*10 dkg barna rizsliszt (+egy kevés a nyújtáshoz)
*1 nagyobb házi tojás
*2-3 ek darált mák
*porcukor a tálaláshoz
A lisztet egy tálkába mérjük. Hozzáadjuk a tojást és
alaposan összedolgozzuk. Ha nagyon morzsalékos, akkor egy kevés vízzel
javíthatunk az állagán. Nekem erre nem volt szükség.
Pihentetés nélkül lisztezett felületen kb. 2-3 mm
vékonyra elnyújtjuk, és késsel csíkokra vágjuk.
Bő vizet forralunk, hozzáadunk egy kevés sót, egy
evőkanál olajat. A tésztát 8-10 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, vízzel
átöblítjük, lecsepegtetjük.
Megszórjuk mákkal, és porcukorral kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése