2018. szeptember 8., szombat

Almakarikák zabos bundában


Néha a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak. Ha még egy kicsit egészségesebb is, az pedig csak a hab a tortán. Könnyű, gyümölcsös desszertet készítettem, amiben a fehér lisztet zabpehelyre cseréltem, a cukrot pedig édesítőszerre. Évszaktól függetlenül bármikor, könnyen asztalra varázsolható.
Hozzávalók 4 főre:
*3 nagyobb alma
Bundához:
*20 dkg zabpehelyliszt
*2 csapott ek sütőpor
*2 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*1 púpozott ek cukornak megfelelő édesítőszer
*2 ek vaj megolvasztva
*3 dl tej
Sütéshez:
*olaj
Tálaláshoz:
*fahéjas porcukor (vagy porrá őrölt édesítőszer)

A tojásokat habosra keverjük a sóval, édesítővel, vaníliával. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. 
Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tejjel csomómentesre keverjük. 20-25 percet pihentetjük. 
Az almákat kb. 1 cm vékony karikákra vágjuk, meghámozzuk, a magházukat kiszúrjuk. 
A gyümölcs karikákat megmártjuk a masszában, kicsit lecsepegtetjük és felforrósított serpenyőben, ujjnyi olajban világosra sütjük. 
A felesleges olajat leitatjuk. 
Fahéjas porcukorral (édesítővel) megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése