2018. március 25., vasárnap

Tojáskrémbundás csirkemell


Már nagyon érezni az ünnep közeledtét, mindenki húsvéti fogások, és sütemények után kutat. Nos, azért enni addig is kell. Szó se róla, nagy kedvenceink a bundás húsok, mert a külső réteg alatt a hús puha, és igazán szaftos marad. Egy kicsit egészségesebb változat készült, mert a fehér liszt helyett zabpehelylisztet használtam és friss salátával kínáltam. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. Az ízesítőket a Fűszerész biztosította.

Hozzávalók 4 személyre:

*80 dkg csirkemellfilé

*2 teáskanál sültcsirke fűszersó

Bundához:

*4 közepes tojás

*1 púpozott tk fokhagymássó

*0,5 kk őrölt bors

*1 nagy csipet őrölt szerecsendió

*4 púpozott ek zabpehelyliszt

*2 púpozott ek tejföl

Forgatáshoz:

*10 dkg zabpehelyliszt

Sütéshez:

*olaj


A megtisztított húst szeletekre vágjuk, vékonyra klopfoljuk, és megszórjuk a fűszersóval. 
A bundához a tojásokat a fűszerekkel egy kicsit felverjük, a liszttel simára keverjük, a tejföllel lazítjuk. A tojáskrémet addig pihentetjük, míg a sütéshez az olaj felforrósodik. 
A hús szeleteket először megforgatjuk a zabpehelylisztben, utána a tojáskrémben, kicsit lecsepegtetjük és az olajban közepes lángon barnára sütjük. 
A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük. 
Friss salátával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Andi!

    Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak!

    Üdvözöllek:

    Andi Budapestről (Orbán Andrea Viktória)

    VálaszTörlés