Már korábban is említettem, hogy nagy kapor rajongók
vagyunk. Most egy olyan fánkot sütöttem, amiben a felhasznált liszt fele zabpehelyliszt, a cukrot
pedig nyírfacukorra cseréltem. Ez egy nem túl édes fogás, ezért érdemes egy
kevés nyírfaporcukorral meghintve és baracklekvárral kínálni.
A recept
megjelent a Kifőztük magazin februári számában is.
A felhasznált édesítőt a
Nyírfacukor biztosította.
Hozzávalók 6
személyre
*25 dkg túró
*5 nagyobb tojás
*2 evőkanál nyírfacukor
*1 nagy csipet só
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 nagy csokor friss kapor (vagy 1 evőkanál morzsolt)
*6 dkg liszt
*6 dkg zabpehelyliszt
*1 csomag sütőpor
*olaj a sütéshez
A túrót villával áttörjük, majd a cukorral, sóval,
reszelt citrom héjával összedolgozzuk.
Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a
sütőporral elkevert liszteket. Legvégül beleszórjuk az apróra vágott kaprot.
Bő
olajat forrósítunk, amibe teáskanálnyi adagokat szaggatunk, és közepes lángon
pirosra sütjük.
Lecsepegtetjük a felesleges olajat, és nyírfaporcukorral
megszórva, baracklekvárral kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése