Olyan szomorkás, sötét az idő, hogy most igazán jól esik
egy tányér forró leves. Ez a zöldborsóleves most igencsak más lett, mint a
megszokott. Csirke is került bele és a kapornak, az ecetnek és a cukornak
köszönhetően kapott egy pikáns ízt. Érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a
Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*1 kisebb csirkemell filé
*25 dkg zöldborsó
*1 csokor kapor
*1 ek vaj
*2 ek olaj
*1 kk só
*2 nagy csipet őrölt bors
*2 nagy csipet reszelt szerecsendió
*1 dl tejszín
*1 púpozott ek kukoricakeményítő
*2 ek ecet
*1 púpozott evőkanál nyírfacukor
A megtisztított és kis kockára vágott csirkét fehéredésig
pirítjuk a vaj és az olaj keverékén, majd felengedjük 1 és ½ liter vízzel.
Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Ha már majdnem puha a hús, akkor a
zöldborsóval főzzük tovább. A keményítőt csomómentesre keverjük a tejszínnel,
majd besűrítjük vele a levest. Beleszórjuk az apróra vágott kaprot, majd ízlés
szerint ízesítjük ecettel és nyírfacukorral.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése