Akik követik a blogot, tudják, hogy a kelt tészta a
szívem csücske. Jöhet bármilyen formában és ízesítésben. A hagyományos kakaós
csigát gondoltam most egy picit tovább. A tésztába maradék sült sütőtök,
a töltelékbe pedig igazi téli, ünnepi íz került, mégpedig mézes sütemény
fűszerkeverék. Már a készítéskor csodás illat lengte be a lakást, már alig
vártam, hogy megkóstolhassam. Puha,
fűszeres, megunhatatlan. Érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában
is.
A fotózáshoz a hátteret a Fotókellék biztosította.
Hozzávalók:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*0,5 kk só
*2 púpozott ek cukor
*20 dkg sült, áttört sütőtök
*1 dl tej
*2,5 dkg friss élesztő
*1 egész tojás
*6 dkg vaj
Töltelékhez:
*2-3 evőkanál olaj
*3 púpozott ek cukor
*1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
*1 csapott ek mézes sütemény fűszerkeverék
Lekenéshez:
*2-3 ek tej
Tálaláshoz:
*porcukor
A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral, majd a
többi alapanyaggal rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva a duplájára
kelesztjük.
Lisztezett felületen téglalap alakúra, és 3 milliméter vékonyra nyújtjuk.
Megkenjük olajjal, megszórjuk a fűszerkeverékes, kakaós cukorral. A hosszabbik
oldaláról feltekerjük, és ujjnyi szeletekre vágjuk.
Sütőpapíros tepsibe
fektetjük, letakarva legalább 20 percet kelesztjük. 180 fokra előmelegített
sütőben, hőlégkeveréses módban 12-13 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve
lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni. Porcukorral
megszórva kínáljuk.
Ebből az adagból 14 db csiga lett.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése