2017. július 6., csütörtök

Bársonyos meggymártás



Régebben nem kedveltük a gyümölcsös húsokat, de most, hogy sok csodás meggyet kaptunk párom anyukájától, a hagyományos fűszeres sült tarjához és sós vízben főtt krumplihoz készítettem egy krémes gyümölcsmártást. Egy biztos, hogy annyira finom lett, hogy sokszor asztalra kerül majd. Bármilyen sült húshoz remek kísérő. Azoknak is jó szívvel ajánlom, akik kicsit idegenkednek a gyümölcs és sós párosától.
Hozzávalók 4 főre:
*40 dkg meggy
*1 púpos ek vaj
*2 csapott ek cukor
*0,5 kk őrölt fahéj
*1 csipet őrölt szegfűszeg
*1 púpos ek étkezési keményítő
*1 dl víz 

A megtisztított, magozott meggyet egy serpenyőben a felolvasztott vajon átforgatjuk, megszórjuk cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Pár percig közepes lángon rotyogtatjuk. Közben a keményítőt csomómentesre keverjük a vízzel, majd a meggyre öntjük és kevergetve besűrítjük.
Melegen, azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.




1 megjegyzés:

  1. Nálunk teljesen természetes, hogy húshoz akár gyümölcsöt is eszünk. A pörkölt befőttel nem csak savanyúsággal:) Eddig vízben főztem a meggyet, de ez a párolás tetszik, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés