Van egy nagy, és két kisebb bokor rebarbaránk. Anno, amikor
a töveket megvettük, még nem tudtam, hogy majd mire is fogom felhasználni.
Aztán eltelt pár év, és a levélnyelek nem nőttek hosszúra és cérna vékonyak
maradtak. De idén már egész klassz darabokat tudtam szüretelni róla. Almával
párosítva remek leves lett belőle. Bár ezek a levélnyelek zöldek és nem
pirosak, mint amit a zöldségesnél lehet kapni, de ez az ízén nem változtat
különösképpen. Mivel a szezonnak már igencsak vége, ezért ez az utolsó
rebarbarás recept idén. Jövőre remélem újra próbálkozhatok majd újabb
finomságokkal.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 4
főre:
*10 nagy szál rebarbara
*3 nagyobb darab alma
*0,5 kk őrölt fahéj
*1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
*1 csipet só
*4-5 ek cukor
*2 csapott ek vaníliás pudingpor
*2 dl krémes tejszín
Kroketthez:
*25 dkg túró
*1 nagyobb tojás
*8 dkg liszt
*0,5 tksütőpor
*1 nagy csipet só
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és
feldaraboljuk. A megtisztított rebarbarát 5 cm hosszú darabokra vágjuk. A
gyümölcsöket felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és puhára főzzük. Közben
ízesítjük sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Merülő mixerrel pépesítjük.
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, és a meleg levesbe csorgatjuk. Ha
kellőképpen besűrűsödött elzárjuk, és jól behűtjük. A kroketthez a túrót jól
áttörjük, majd a sóval, a tojással, a sütőporral elkevert liszttel
összedolgozzuk. Apró kroketteket formázunk, amit forró olajban barnára sütünk,
és konyhai papírtörlőn hagyjuk, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
A hideg
levest a krokettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése