2017. május 1., hétfő

Meggyes-csokoládés őzgerinc



Elérkezett a május, és már nagyon várjuk a jó időt, a meleget, a friss, színes gyümölcsöket. Amíg ez nem érkezik meg, a télre eltett maradék meggyet érdemes felhasználni. Így most befőtt gyümölcsből készült ez az egyszerű őzgerinces, csokoládés finomság.
Remek vendégváró egy csésze gőzölgő kávéhoz. Hidegen érdemes szeletelni.
Hozzávalók:
*12,5 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*12,5 dkg vaj
*12,5 dkg porcukor
*3 nagyobb tojás
*1 kis üveg magozott meggybefőtt fele

Mázhoz:
*6 dkg vaj
*10 dkg porcukor
*1 púpos ek cukrozatlan kakaópor
*2 ek tej

A meggyet lecsepegtetjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral. A vajat simára keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet, majd kanalanként a kemény habbá vert fehérjét. Óvatosan beleforgatjuk a meggyet. Kikent, és liszttel megszórt őzgerincformába kanalazzuk a masszát, kicsit elsimítjuk.
200 fokon alul-felülsütéssel tűpróbáig sütjük. (Nekem ez kb. 35 perc volt.)
Rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni. A máz hozzávalóit mérsékelt lángon felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a kihűlt süteményt. 2-3 órára a hűtőbe rakjuk. Egy éles késsel szeletelve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése