2017. május 13., szombat

Mecseki csibefalatok

Egy kedves rokonunknál kóstoltuk először ezt a finom húsos fogást, ami eredetileg karajból készül. A családom jobban szereti a csirkét, és a gyerekek kedvéért apró falatokat sütöttem. A vastagabb bunda alatt a hús nagyon puhára, omlósra sül. Kínálhatjuk egy könnyű főzelék feltétjeként is, de nálunk most friss vegyes saláta volt a kísérője.
Hozzávalók 2 főre:
*1 egész nagy db csirkemellfilé
*0,5 kk só
*2 púpos ek liszt a forgatáshoz
*Bő olaj a sütéshez

Bundához:
*3 nagyobb tojás
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 púpos kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 gerezd zúzott fokhagyma)
*5 dkg trappista sajt
*2 kisebb krumpli (Kb. 10 dkg)
*3 púpos ek liszt

A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, és meghintjük sóval.
A bundához a tojásokat kicsit felverjük egy villával, a sóval, borssal, fokhagymakrémmel ízesítve. Sajtreszelőn belereszeljük a meghámozott krumplikat, a sajtot.
Beleszórjuk a lisztet, majd jól átkeverjük.
Egy tálban olajat forrósítunk, egy tányérba szórjuk a lisztet.
A csirke darabokat először megforgatjuk a lisztben, majd a masszában, kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban közepes lángon pirosra sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése