2017. május 24., szerda

Kapros-besameles újkrumpli



Igyekszem minél több finomságot készíteni a kertben termett sok zsenge kapor felhasználásával. Már egész elfogadható áron lehet újkrumplit kapni, így gondoltam a kettőt párosítom egy könnyű köret formájában. Roppant egyszerű, és gyorsan el is készül. Kiváló fogás sültekhez, bundás húsokhoz. Nálunk most rántott hal kísérője volt.
Hozzávalók 4 főre:
*1 kg újkrumpli
*2 púpos ek margarin
*2 púpos ek liszt
*3 dl langyos tej
*1 csapott kk só
*1,5 tk cukor
*1,5 tk ecet (10%-os)
*1 nagy csokor friss kapor

A megtisztított újkrumplit nagyobb, egyforma darabokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
(Ha apróbbak a krumplik, hagyhatjuk egészben is.)
A margarint felolvasztjuk, majd beleszórjuk a lisztet, és mérsékelt lángon állandóan kevergetve világosra pirítjuk. A tejjel lassan felengedve csomómentesre keverjük. Ízesítjük sóval, cukorral, ecettel. Beleszórjuk a megtisztított, és apróra vágott kaprot. Kevergetve, palacsinta tészta sűrűségűre főzzük. Majd óvatosan beleforgatjuk a lecsepegett krumplit. Azonnal, melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése