2017. március 23., csütörtök

Bolognai nudli


Az egyik nagynénémtől kaptunk pár üveg saját készítésű bolognai szószt. Nem is volt kérdés, hogy mi készül majd belőle. De hogy egy kis csavar legyen a dologban, nem hagyományos módon spagettivel, hanem házi nudlival kínáltam.




Hozzávalók 4 főre:
*50 dkg sertéslapocka
*2-3 ek olaj
*1 nagyobb fej vöröshagyma
*1 kk só
*Kb. 3 dl házi bolognai szósz

Nudlihoz:
*50 dkg krumpli
*1 kk só
*1 nagyobb tojás
*15-20 dkg liszt



A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Ha időközben még szükséges, pótoljuk a vizet.

A meghámozott, apróra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, áttörjük, és kicsit hagyjuk hűlni. Majd hozzáadjuk a sót, tojást és annyi lisztet, hogy ne ragadjon a massza, de ne is legyen kemény. Egy közepes fazékban vizet forralunk egy kis sóval és két evőkanál olajjal. A masszából kis adagot tépünk, amit lisztezett felületen kisujjnyi vastag rúddá sodrunk, kb. 4 cm hosszú darabokra vágjuk. Ha gyöngyözi a víz, akkor több részletben kifőzzük a nudlikat, szűrőtálban lecsepegtetjük.

Ha puha a hús, akkor hozzáadjuk a szószt, átforraljuk, és a nudlival, valamint reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése