Nem is olyan rég mindenki ilyen apró finomságokat sütött.
Akkor én kimaradtam a gomba sütiből. De nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen
lehet, ezért belevágtam. Nagyon egyszerű, de mégis egy kicsit különleges a
formázása. A végeredmény egy omlós édesség, ami egy pohár tejjel vagy kakaóval
remek harapnivaló.
Hozzávalók kb.
20 db gombához:
*18 dkg liszt
*9 dkg étkezési keményítő
*1 csipet só
*1 tk sütőpor
*8 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 tojás
*12 dkg margarin
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 ek cukrozatlan kakaópor
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, keményítővel. Hozzáadjuk
a margarint, tojást, reszelt citrom hájét, porcukrot, vaníliás cukrot és jól
összedolgozzuk.
Diónyi gombócokat sodrunk, amit sütőpapírral bélelt
tepsibe sorakoztatunk egy kis helyet hagyva a gombák között.
A tönköket egy üres aromás üveggel készítjük. Először
vízbe mártjuk, majd a kakaóporba. Végül belenyomjuk a gombába.
A kakaóporozást
minden egyes süti előtt megismételjük.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük.
A gombák picit megrepednek sütés során, de ez cseppet sem
von le az élvezeti értékéből.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
A recept forrása:IldiKOKKI blogja.
Én is kimaradtam a hullamból de mar engem is birizgál. Nagyon jopofa sütike 😁
VálaszTörlés