2016. december 23., péntek

Ünnepi főételek gyűjteménye

Sokan az ünnepre jól bevált, megszokott menüt állítanak össze, de vannak, akik szívesen kipróbálnak valami újat, valami másat. Az ő kedvükért összegyűjtöttem pár finomságot még az utolsó pillanatban, amik szerintem méltó helyet foglalnának el az ünnepi asztalon. 
Mindenki kedvére válogathat a különböző dagadók, töltött vagy épp rakott húsok között. Beállt a sorba a töltött káposzta is, mint hagyományos karácsonyi étel, nálunk minden évben szerepel az étlapon.

A képek feletti címekre kattintva elérhetőek a receptek.

Márványcsirke:
Narancsos kacsacomb: 
Legyező karaj: 
Sörben sült füstölt csülök:
Tojásos-kolbászos fasírttekercs:
Csirkés baconkosárkák:
Hamis májas töltött dagadó:
Bőrös sertéscomb egyben sütve:
Leveles tésztában sült szűzpecsenye:
Sárgarépás fasírtgolyók baconben sütve:

Tavaszi töltött dagadó:

Szabolcsi töltött káposzta:

Töltött dagadó:

Csirkemell Dubarry módra:

Snack kolbásszal töltött karaj egyben sütve:

Kijevi csirkegolyó:

Tojással töltött fasírtrúd:

Sajtos-sonkás réteges pulyka:

Fésűs karaj:

Baconbe tekert csirkemáj falatok:

Fasírtos-tojásos göngyölt karaj:

Sonkás-újhagymás csirkeszelet:

Pácolt magyaros sült csirkecomb:

Vendégváró karajos tál:

Kolbászhússal töltött dagadó:

Zöldséges-tojásos fasírttekercs:

Gyulaival töltött karaj egyben sütve:

 Csirkés sonkakosárkák:

 Sajtos-mexikói fasírttekercs:

Gombás töltött csirkecomb:

Aszalt szilvás csirkemell baconbe tekerve:

Tojásos-tarjás fasírttekercs:

Brokkolis csirkekocka:

Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve:

A Facebookon is megtaláltok.

1 megjegyzés:

  1. Köszi a gyűjteményt! Remélem sokan nézegetik, mert remek ötleteket adtál arra, hogyan kell finomságokat készíteni, hogy az ember ne bolonduljon meg az utolsó napon, hanem praktikusan előrelátóan készüljön fel az ünnepre. Én mindenesetre bemásoltam a linket Lánykáimnak. Békés boldog új évet kívánok!

    VálaszTörlés