A bundás húsok tárháza kimeríthetetlen. Most a zeller
került sorra. Nem gyakran kap szerepet a konyhámban, de most mégis kabát lett
belőle. A jellegzetes íze mérséklődött, sőt a végeredményen egyáltalán nem is
érezhető, hogy mi is a fő alkotóelem. A hús puha, szaftos a kissé vastagabb
bunda alatt. Sült burgonya készült hozzá köretként.
Hozzávalók 4
főre:
*8 kisebb szelet karaj
*só
*3 púpos ek liszt a forgatáshoz
*3-4 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*1 közepes zeller fele (kb. 15 dkg)
*3 nagyobb tojás
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott tk házi fokhagymakrém
*3 jó púpos ek liszt
*3 ek tej
A megtisztított karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk,
majd meghintjük sóval.
A bundához a meghámozott zellert sajtreszelőn finom
szálasra reszeljük.
Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a tejjel
lazítjuk.
Jól összekeverjük.
Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy tálban olajat
forrósítunk.
A hús szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd
megmártjuk a sűrű masszában. Egy villával kicsit segítünk, hogy a bunda jobban
bevonja.
Picit lecsepegtetjük a felesleget, majd a forró olajban
közepesnél mérsékeltebb lángos mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Érdemes a kisült húsokat fedeles jénaiba vagy alufóliával
borított tálba tenni, mert még ott is puhul, míg az utolsó is kisül.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése