Egyszerű húsos fogás egy kevés maradék leveles tészta
felhasználására. Akár melegen, akár hidegen is fogyasztható, de hidegtálon is
megállja a helyét. Friss salátával vagy habos krumplipürével is kínálhatjuk.
Hozzávalók 6
batyuhoz:
*25 dkg leveles tészta
*25 dkg csirkemell filé (1 közepes darab)
*1 kisebb tojás
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 borsónyi házi fokhagymakrém
*1 kis szál sárgarépa
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*3 csapott ek zsemlemorzsa
*1 kisebb tojás lekenni
A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni.
A golyókhoz a csirkemell filét ledaráljuk, majd ízesítjük
a fűszerekkel, hozzáadjuk a tojást, a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, az
apróra vágott petrezselyemlevet, a zsemlemorzsát.
Alaposan összedolgozzuk és 6 egyforma méretű golyót
sodrunk belőle.
A leveles tésztát lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra
és téglalap alakúra elnyújtjuk, majd 6 db kb. 11*11 cm nagyságú négyzetre
vágjuk. Minden tészta közepére teszünk egy húsgolyót.
A tészták belső szélét egy kis ecset segítségével, vízzel
lekenjük, majd batyuszerűen összefogjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy
felvert tojással.
200 fokon kb. 40 percig sütjük alul-felülsütéssel.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése