Pagoda karfiol. A hagyományos karfiol egy szebb
változata. Számomra olyan szép, olyan kecses.
Sajnáltam is picikét ilyen
hagyományos módon elkészíteni, de ha a család ezt kéri, nincs mit tenni. Ritkán
előfordul, hogy olcsóbban megvásárolható, mint a fehér társa, na, ilyenkor
érdemes beszerezni. Ízre szerintem nincs jelentős különbség. Húsmentes pénteki ebédnek tökéletes.
Hozzávalók 4
főre:
*1 nagyobb pagoda karfiol fele
*1 csésze liszt (2,5 dl)
*3 nagyobb tojás
*1 csésze zsemlemorzsa (2,5 dl)
*Olaj bőven a sütéshez
*só
A karfiolt rózsáira szedjük, majd lobogó, sós,
ételízesítős vízbe rakjuk, ahol pár perc alatt roppanósra főzzük. Ha már a
villa hegye könnyen belemegy a karfiol keményebb szárrészébe, akkor jó.
Leszűrjük, és kicsit lecsepegtetjük.
Három tálat készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a
másodikba a tojásokat egy villával kissé felverjük. A harmadikba mérjük a
zsemlemorzsát.
A rózsákat először megforgatjuk a lisztben, majd a
tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Olajat forrósítunk, amiben szép barnára sütjük a
karfiolokat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Még melegen meghintjük sóval.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése