2016. február 22., hétfő

Csicsókás bundában sült csirkeszelet



A héten a csicsóka kerül főszerepbe. Két növény alól egy óriási vödör termést takarítottunk be. Így most amibe lehet, csicsóka kerül. Elsőként egy bundás hús készült, ahol a zöldséges bevonat puha, szaftos csirkét takar. A csicsóka édeskés íze egyáltalán nem érezhető a végeredményen. Zöldségekből: uborkából, paradicsomból és lila hagymából álló friss salátát kínáltam hozzá.
Hozzávalók 4 főre:
*1 nagyobb kicsontozott csirkemell
*só
*3 ek liszt a forgatáshoz
*Olaj bőven a sütéshez

Bundához:
*3 nagyobb csicsóka (tisztítva mért súly 20 dkg)
*2 közepes tojás
*1 tk só
*1/3 kk őrölt bors
*1 púpos tk házi fokhagymakrém
*3 púpos ek liszt
*3 púpos ek tejföl

A megtisztított csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk és meghintjük sóval.
Egy tányérba kanalazunk egy kevés lisztet a forgatáshoz.
Egy kisebb edényben bő olajat forrósítunk.
A csicsókát jól megmossuk, majd egy dörzsi szivaccsal megsikáljuk. Sajtreszelőn apró szálasra reszeljük.
Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet és a tejfölt. Alaposan összekeverjük.
A palacsintánál sűrűbb, a nokedlinél hígabb tésztát kapunk.
Ha forró az olaj, akkor a húst először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a csicsókás masszában, picit lecsepegtetjük (mert különben nagyon vastag lesz a bunda és előfordulhat, hogy a hús nem sül át rendesen).
A forró olajban közepesnél egy kicsit mérsékeltebb lángon mindkét oldalát szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése