2015. december 1., kedd

Vaníliás bundában sült banán falatok

Van úgy, hogy valami különlegességre vágyunk. Édesre, de szokatlanra. Olyan desszertre, amit nem fogyasztunk minden nap. Ez pontosan olyan. Remek lezárása egy kiadós ebédnek.


Hozzávalók 2 főre:
*2 nagyobb banán
*2 ek liszt a forgatáshoz
*2 dl olaj a sütéshez

Bundához:
*1 nagyobb tojás
*1 csipet só
*1 tasak Bourbon vaníliás cukor
*2 jó púpos ek liszt
*0,3 dl tej

Először a bundát állítjuk össze.
A tojást egy tálba ütjük, simára keverjük a sóval, cukorral.
Hozzáadjuk a lisztet, elkezdjük kevergetni és folyamatosan adagoljuk a tejet.
Ha már csomómentes, akkor félretesszük.
Egy kisebb tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk.
Legvégül a banán héját eltávolítjuk és a gyümölcsöt ferde szeletekre vágjuk.
Először megforgatjuk a lisztben, kicsit leszórjuk a felesleget.
Jól megmártjuk a sűrű, vaníliás masszában.
Picit hagyjuk lecsepegni.
Majd a forró olajban mindkét oldalát szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése