Nem tévedés, nincs benne se sütőpor, se élesztő. Ennek ellenére szépen megemelkedett sütéskor és belül omlós, a tetején ropogós finomság lett belőle. Két nagy tepsit töltött meg.
Hozzávalók 2
nagy tepsi rudacskához:
*40 dkg liszt
*2 csapott kk só
*25 dkg sajt (ebből 10 dkg a tésztába)
*30 dkg vaj/margarin
*4 csapott ek tejföl
*1 kisebb tojás a lekenéshez
A sütőt előmelegítjük. Két egész nagy tepsit kibélelünk
sütőpapírral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a
sajtból 10 dkg-ot lereszelve, ezt összekeverjük.
A vajat/margarint elmorzsoljuk benne, majd belekanalazzuk
a tejfölt.
Jól összedolgozzuk, és két részre osztjuk a könnyebb
kezelhetőség miatt.
Az egyik bucit lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtjuk.
Megkenjük egy egész, kissé felvert tojással.
A maradék sajt felét ráreszeljük, tenyérrel kicsit
rányomjuk.
Majd egy éles késsel vagy derelye metszővel kb. 1 cm
széles csíkokra vágjuk.
Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk.
Sok helyet nem
szükséges a rudacskák között hagyni, mert inkább felfelé nőnek.
A másik tésztával is megismételjük a műveletet.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 23 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés