Hozzávalók 4
főre:
*3 közepes cukkini
*só
*3 púpos ek liszt a forgatáshoz
*5-6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*2 nagyobb tojás
*1 csapott kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 púpos kk házi fokhagymakrém
*4 púpos ek tejföl
*3 jó púpos ek liszt
A cukkini rudakat megtisztítjuk, kb. 0,5 cm vastag
karikákra vágjuk, meghámozzuk és a középső magvas részt eltávolítjuk (ha nem
zavarnak, nem szükséges).
Meghintjük sóval és hagyjuk pihenni kb. 30 percet, hogy
levet eresszen.
Majd bő olajat forrósítunk.
Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat, ízesítjük sóval,
borssal, fokhagymakrémmel, majd a tejföllel jól elkeverjük.
Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és csomómentes
masszává kavarjuk.
Ha forró az olaj, a levet leöntjük a cukkiniról, először
a lisztbe forgatjuk meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajba engedjük, ahol
közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése