Hozzávalók 4 főre:
*4 db nagyobb, egész csirkecomb
*1 tk mustár
*só
*bors
*1 ek tyúkzsír
Töltelékhez:
*1 kisebb fej vöröshagyma
*1 ek olaj
*20 dkg darált sertéshús
*10 dkg zöldborsó
*1 kisebb szál sárgarépa
*1 kisebb nyers tojás
*2 kis szelet kenyér
*1 csapott kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kézzel óvatosan
a bőr alá nyúlunk helyet készítve a tölteléknek. Ezt a részt bedörzsöljük
mustárral.
A zöldségeket megtisztítjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk.
A töltelékhez a felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre
pároljuk, félretesszük hűlni.
A sárgarépát apró kockára vágjuk és a zöldborsóval sós
vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük.
A megpirított hagymához adjuk a darált húst, a
tojást, a kicsavart kenyeret, a zöldborsót és a sárgarépát, ízesítjük a
fűszerekkel.
Alaposan összedolgozzuk.
A tölteléket betöltjük a fellazított bőrök alá.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés tyúkzsírral és belefektetjük
a megtöltött combokat.
Meghintjük sóval, borssal. Ha valaki szereti,
megszórhatja szárnyas fűszerkeverékkel is.
A sütőt előmelegítjük.
A combok közé öntünk kb.1 dl vizet.
Alufóliával lefedve 220 fokon addig puhítjuk, míg a villa
könnyedén belemegy a hús legvastagabb részébe. Ez nekem kb. 75 perc volt.
Ezután az alufóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra
csökkentve pirítjuk a combokat (Nálam kb. 20 perc volt.). Néha a szaftjával
meglocsoljuk, hogy ne száradjon nagyon ki a hús.
Melegen és hidegen is finom.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése